U bent hier: Welkom! › Uitslagen 2012-2013 › verslagen 2012-2013 › Ploegenachtervolging

Ploegenachtervolging

29-dec-2012: Ploegenachtervolging

Precies 29 mailtjes zijn er nodig om onderling afspraken te maken en info uit te wisselen voor de ploegachtervolging. Nog 7 mailtjes voor de afmeldingen. Ons team is door ziekte bijna gehalveerd. Maar goed, winnaars hebben een plan, verliezers een excuus. Wij, Tom Mars, Arjan Batenburg en Eric van den Berg hebben een plan: Zes ronden hard schaatsen. Dicht bij elkaar blijven,  elke ronde overnemen. Alle ronden oncomfortabel hard, maar... wel op techniek. 

Dan is het 'race day'. Het is de hele avond al gezellig op de baan. Ploegen maken zich op voor de race en er wordt 'old school' met de hand geklokt. Marco, de pa van Tom, staat als supporter langs de kant en houdt eveneens old school met pen en papier de tijden bij. Rond negen uur mogen wij. We hadden van andere ploegen al gezien dat er echt veel winst ligt door dicht op elkaar te rijden. De snelle ploegen reden mooi in formatie. Als jachtvliegers in aanvalsmodus. De langzame hadden de samenhang van een bushokje op nieuwjaarsdag.

We worden opgeroepen voor de start. Klaar? BAM! Er wordt echt afgeschoten met een pistool. De piep die je normaal hoort bij de start doet daarbij vergeleken meer denken aan het geluid van mijn magnetron als de melk warm is. Nu nog die zes ronden. Tot de helft gaan we gelijk op met SVO2. Daarna trekken wij hard door. In de laatste bocht zak ik bijna door mijn hoeven. Man wat komt die verzuring onverwacht, hard en pijnlijk. We reden nog wel zo op techniek. Tom trekt nog even hard door en buitenom kan ik nog net iets versnellen zodat we mooi met zijn drieën over de finish komen. Op de streep hebben we met onze 3'34" een voorsprong van 5 seconden. Na de eerste omloop 5e in het klassement. Niet slecht.

Vol goede moed en met gedachten over een vierde plek in het klassement rijden we in voor de 2e omloop. Voorzichtig geven we allemaal toe dat we die eerste omloop nog wel voelen. Tweede omloop brengt ons 3:37s. We consolideren onze 5e plek. Bovenbenen zijn bij ons drieën door het zuur twee keer zo  dik geworden. Uitrijden gaat nog net, maar niet van harte. De omroeper spreekt van een succesvolle avond en belooft zich in te spannen voor meer ploegachtervolgings in de agenda. De beste wensen en een gelukkig nieuwjaar klinkt door de speaker. En al is het nog zo gezellig op de baan en al is de sfeer fantastisch; het is ook inmiddels kwart over elf. Iedereen taait snel af. Tot volgend jaar!

Verslag van Eric van den Berg

Ontwerp © 2005, Club Webware / Webware Systems BV. Alle rechten voorbehouden.

Over onze vereniging
Bestuur / Commissies
Samenwerking
Clubkleding
Vrijwilliger van het jaar
Onze accommodatie
Verenigingsdocumenten
Verslagen ledenvergaderingen
Actueel nieuws
Nieuws archief
Fotoalbums
SIVZeist in de pers
SIVZeist op Facebook
SIVZeist op Strava
SIVZeist op YouTube
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Kinderfeestje
Algemeen
Jeugdschaatsen
Wedstrijdschaatsen
Marathon
Toerschaatsen
G-schaatsen
Zaaltraining
Bostraining
Jeugdopleiding
Algemeen
Jeugd
Volwassenen
Algemeen
G-Skaten
G-Schaatsen
Sport Extra
Uitslagen Clubkampioenschappen
Sfeerverslag Jeugdkamp Inzell okt2018
Clubrecords en Klassementen
Wedstrijdverslagen
PR's leden
Contact info
Route
Aanmeldingsformulier
Vertrouwenscontactpersoon

Ogenblik a.u.b. ...