U bent hier: Welkom! › Uitslagen 2012-2013 › verslagen 2012-2013 › Ploeg zoekt achtervolging!

Ploeg zoekt achtervolging!

2-feb-2013: Ploeg zoekt achtervolging!

Voor SIVZ zal deze ploegenachtervolging niet als de meest succesvolle de boeken in gaan. Hoewel we met drie teams aan de start stonden. Ja, aan de kwantiteit lag het niet. Peter had ons allemaal verdeeld over zoveel mogelijk teams om de winstkansen te spreiden. Als een ware mathematicus had hij uitgerekend hoeveel teams er uit het aantal rijders geperst kon worden. De teller stopte op drie. En dan zouden we nog net niet dubbel hoeven te starten. Dat was dus mooi meegenomen.

De negen man en vrouw die de kleuren mochten verdedigen hebben de beker echter niet mee naar huis genomen. Alle mooie raceplannen ten spijt. En al reden we nog zo mooi in aanvalsformatie. De concurrentie was gewoonweg te overweldigend. Onze gezamenlijke kwaliteiten ontoereikend en ons moraal beneden peil. Zelf startte ik met een in eindfase verkerende slijmbeursontsteking in een team met  Eric (net een hele Dorade en een paar glazen wijn achter de kiezen) en Jørgen (net marathonclubkampioengeworden).
 
Twee ritten voor ons startte team 2 met Daan, Wouter en Bart voor drie ronden ploegenachtervolging. Als jachtvliegtuigen in aanvalsformatie gingen ze over de baan. Esthetisch bijna. Dan zie je ineens waar al die rondjes in elkaars zog rijden goed voor zijn. Nu wij nog. Start ging prima. Nog voor de bocht zijn we in formatie. Eric trekt de trein mooi op snelheid. Jørgen neemt over in de 2e bocht en ik mag als 3e overnemen. “BUSHOKJE!” hoor ik Wouter roepen vanuit de binnenbaan na ongeveer 3 ronden. In de ruiten zie ik dat het enigszins uit elkaar valt. Al snel zit iedereen weer mooi in het gelid en na 4 ronden glijden we in 2.26 over de finish. In de inrijbaan hergroeperen we met de rest van U04. Bart vraagt ons onze tijd en reageert door te zeggen dat zij vier seconden sneller waren. “ ja, da’s logisch” zegt Eric. “jullie hoefden ook maar drie rondjes”. Het was in ieder geval een mooie training. Na twee heats is het al snel over twaalven en als om één uur het KNSB café sluit verlaten ook wij het pand. Ik kijk al uit naar de straftraining van woensdag.


- Verslag van Eric van den Berg -Ontwerp © 2005, Club Webware / Webware Systems BV. Alle rechten voorbehouden.

Over onze vereniging
Bestuur / Commissies
Samenwerking
Clubkleding
Vrijwilliger van het jaar
Onze accommodatie
Verenigingsdocumenten
Verslagen ledenvergaderingen
Actueel nieuws
Nieuws archief
Fotoalbums
SIVZeist in de pers
SIVZeist op Facebook
SIVZeist op Strava
SIVZeist op YouTube
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Kinderfeestje
Algemeen
Jeugdschaatsen
Wedstrijdschaatsen
Marathon
Toerschaatsen
G-schaatsen
Zaaltraining
Bostraining
Jeugdopleiding
Algemeen
Jeugd
Volwassenen
Algemeen
G-Skaten
G-Schaatsen
Sport Extra
Uitslagen Clubkampioenschappen
Sfeerverslag Jeugdkamp Inzell okt2018
Clubrecords en Klassementen
Wedstrijdverslagen
PR's leden
Contact info
Route
Aanmeldingsformulier
Vertrouwenscontactpersoon

Ogenblik a.u.b. ...