U bent hier: Welkom! › JeugdelfstedentochtInfo

Jeugdelfstedentocht zaterdag 28 januari

Beste kinderen, ouders en verzorgers,
 
Zoals reeds aangekondigd: op zaterdag 28 januari is het weer zo ver: de jaarlijkse jeugdelfstedentocht op de Vechtse Banen! Een gezellig winters festijn waar we met kinderen van allerlei verenigingen, vriendjes en vriendinnetjes gaan schaatsen voor een medaille: het elfstedenkruisje. Heel de ijsbaan (buiten- en binnenbaan) is dan aangekleed met Friese huisjes, wakken, bruggen, ijsschotsen etc. Natuurlijk ontbreekt ook de koek en zopie niet. Hieronder vinden jullie nog eens alles op een rij voor aanstaande zaterdag, zodat je weet wat je kunt verwachten.
 
Wat betekent dit voor de kinderen?
 • Onze schaatsvereniging is ingedeeld voor de ronde om 13.00 uur. Van 12.30  tot 13.00 uur staan wij buiten bij de evenementeningang (niet de ingang van de kassa, maar rechts daarvan bij de brede deuren) klaar met de stempelkaarten. Voor kinderen die lid zijn van het jeugdschaatsen zijn deze kaarten gratis. Kom op tijd, want het zal erg druk zijn, ook voor parkeren!
 • Deze stempelkaart is je toegangsbewijs, dus verlies hem niet! Wij hebben er alvast een touwtje aan gedaan, zodat je hem gemakkelijk om je nek kunt hangen.
 • Heb je broertjes/zusjes/vriendjes/vriendinnetjes (tussen 6 en 14 jaar) die ook willen meeschaatsen? Dan kunnen zij ter plaatse aan de kassa een kaart kopen voor €6,50. Ouders of andere begeleiders hebben gratis toegang en mogen ook mee het ijs op om hun kind(eren) te begeleiden, maar krijgen geen koek en zopie.
 • Binnen volg je de menigte. Er is muziek van een heus dweilorkest en een warming-up bij het podium naast de binnenbaan. Hier wordt ook uitleg gegeven over hoe de Elfstedentocht gereden zal worden. Om 13.00 uur klinkt dan het startschot en mag je naar de buitenbaan gaan. Daar mag je pas je schaatsen aantrekken, dus nog niet eerder op de binnenbaan.
 • En dan gaan we het ijs op! Op je stempelkaart staan 11 steden. Als eerste schaats je naar de stad die op jouw kaart met een kruisje staat aangegeven. Voor ons allemaal is dat Hindeloopen. Als de bel gaat, laat je in dit vakje een stempel op je kaart zetten. Op die manier schaats je minimaal 11 ronden en laat je elke keer als de bel gaat bij de volgende stad op jouw kaart een stempel zetten. Let op: de steden staan door elkaar opgesteld, dus niet in de volgorde op jouw kaart. Kijk dus steeds goed waar jouw volgende stad is. Tijdens de tocht mag je bij de kraampjes koek en zopie halen op vertoon van je kaart of kun je je laten schmincken als een echte elfstedentochtheld of –heldin (maar dat mag je ook van tevoren thuis doen natuurlijk).
 • Als je het leuk vindt, mag je verkleed komen als echte Elfstedentochtschaatser. Doe dus een rugzak om, schmink je alsof je al de vreselijkste ontberingen doorstaan hebt.
 • De tocht duurt tot ca. 14.30 uur. Alle deelnemers worden dan weer bij de binnenbaan verwacht met schaatsen aan voor de huldiging en de uitreiking van de elfstedenkruisjes.
 • Er is die dag geen schaatsles om 17.30!
 
Wat betekent dit voor de ouders/begeleiders?
 • Als ouder/begeleider blijf je gedurende de tocht verantwoordelijk voor je eigen kinderen. Ga je zelf niet mee het ijs op, dan kun je een andere ouder of een begeleider van SIVZ vragen, maar regel dat dan zelf onderling even of geef even bij ons aan.
 • Voor de kleinste kinderen wordt het aantal van 11 ronden niet zo strak gehanteerd, maak je geen zorgen als dit niet lukt, je kunt dan ook tussen de belsignalen door een stempel halen. Voor grotere kinderen wordt wel goed opgelet!
 • Wie niet om 13.00 uur kan, mag ook met de tocht om 10.00 uur of om 16.00 uur meerijden. Neem in dat geval vóór zaterdag even contact op voor de overhandiging van de stempelkaarten vooraf.
 • Heb je een vraag aan ons ter plaatse? Op elk uur is er iemand van ons aanwezig in de stempelpost van Sloten. Om 10.00 uur is dat Christien Mensinga (06-24696566), om 13.00 uur is dat Peggy de Gans (06-13320795) en om 16.00 uur Anneke Schreel (06-20780042). We kunnen de post tussentijds niet verlaten, maar je mogelijk wel verder helpen als het nodig is.
 
Heel veel plezier zaterdag!
 
 
Hartelijke groeten,
Anneke Schreel
 
Gsm 06-20780042
anneke.schreel@vertendo.nl
 

Ontwerp © 2005, Club Webware / Webware Systems BV. Alle rechten voorbehouden.

Over onze vereniging
Bestuur / Commissies
Samenwerking
Clubkleding
Vrijwilliger van het jaar
Onze accommodatie
Verenigingsdocumenten
Verslagen ledenvergaderingen
Actueel nieuws
Nieuws archief
Fotoalbums
SIVZeist in de pers
SIVZeist op Facebook
SIVZeist op Strava
SIVZeist op YouTube
Evenementenoverzicht
Evenementenkalender
Kinderfeestje
Algemeen
Jeugdschaatsen
Wedstrijdschaatsen
Marathon
Toerschaatsen
G-schaatsen
Zaaltraining
Bostraining
Jeugdopleiding
Algemeen
Jeugd
Volwassenen
Algemeen
G-Skaten
G-Schaatsen
Sport Extra
Uitslagen Clubkampioenschappen
Sfeerverslag Jeugdkamp Inzell okt2018
Clubrecords en Klassementen
Wedstrijdverslagen
PR's leden
Contact info
Route
Aanmeldingsformulier
Vertrouwenscontactpersoon

Ogenblik a.u.b. ...